Treceți la conținutul principal

Acum sau niciodata!

Cred ca daca am putea astepta indeajuns pentru ca unele lucruri sa se poata implini am realiza mult mai multe ca indivizi daramite ca natiune.

Cred ca un lucru care ne trage in jos, mai ales ca natiune, este dorinta de gratificare imediata sau aproape imediata. Unii asteapta, si se astepata ca lumea sa le faca statui. Asteptarea nu e o virtute ci virtute e credinta ca lucrul pe care il asteptam se va implini. 

Cat de mult putem noi astepta implinirea unui lucru? Cred ca in functie de raspunsul la aceasta intrebare ne putem da seama de cat de lung ne va fi viitorul . Eu cred ca este o legatura directa intre capacitatea noastra de a crede si de a astepta, si impactul pe care il avem in jurul nostru. 

Daca asteptarea ne maturizeaza, credinta in implinirea lucrului ce il asteptam ne da o stare de care avem nevoie cu siguranta atunci cand situatia din jur nu e conforma cu lucrul pe care il asteptam. E usor sa astepti inconjurat de situatii conforme cu asteptarea ta dar e mult mai greu sa astepti si sa crezi atunci cand ceea ce se intampla in jurul tau e contradictoriu cu ceea ce astepti si crezi. In acel moment te intrebi daca tu esti in regula.

Cei care depasesc astfel de momente ajung sa realizeze lucruri mari. Putini sunt insa care reusesc sa depaseasca momente de atac din partea realitatii atunci cand totul pare cel mai lipsit de logica in ceea ce asteapta. Parca totul se transforma in durere fizica atunci cand apar astfel de situatii. Tu crezi insa totul in jur arata opusul.

Ce te face sa crezi in continuare? Faptul ca esti deja considerat nebun si nu mai ai nimic de pierdut? Faptul ca esti prea departe de inceput si poate, doar poate, prea aproape de sfarsitul asteptarii? Poate faptul ca nu mai sti altceva sa faci decat sa crezi? Cine stie…

Daca am putea sa asteptam ca natiune ca ceea ce am sadit in ultimii 20 de ani sa creasca pentru copiii nostrii, atunci putem sa ne numim responsabili. Daca insa nu avem rabdarea de a astepta nu ne vom bucura nici noi de niste fructe necoapte si nici urmasii nostrii de posibilitatea unui viitor mai bun.

Fiecare se gandeste la sine insusi. In fond si la urma urmei fiecare are o viata. De ce nu am putea insa sa nu mai ne asteptam sa fim gratificati imediat si sa lasam samanta ce am semanato in pamantul societatii in care traim, sa creasca si sa devina matura?

Nu e de mirare ca multi sunt acrii… gusta fructele necoapte destinate celor ce urmeaza a veni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Marile Tranziții (Introducere)

Dragii mei (frați și surori în Hristos), Sper că mesajul acesta vă găsește binecuvântați și în pace. În calitate de pastor al Bisericii Betel din Hațeg, îmi face o deosebită plăcere să vă anunț începutul unei serii de eseuri inspirate din Cuvântul lui Dumnezeu, intitulată "Marile Tranziții". Această serie este menită să ne ajute să înțelegem mai bine modul în care Dumnezeu lucrează prin schimbări și transformări în viața noastră, pentru a ne apropia de El și pentru a împlini voia Sa. Fiecare eseu va aborda o tranziție semnificativă din Biblie, oferind lecții valoroase și aplicații practice pentru viața noastră de zi cu zi. Vom explora teme precum transformarea minții, înnoirea spirituală și chemarea universală a Evangheliei, descoperind împreună cum putem să trăim o viață plăcută lui Dumnezeu. Vă încurajez să citiți cu atenție aceste eseuri, să reflectați asupra mesajului lor și să aplicați învățăturile în viața voastră. De asemenea, vă invit să împărtășiți gândurile și refle...

De la Încercare la Înnoire: O Călătorie Spirituală

4.  Dragii mei (frați și surori în Hristos), Viața creștină este adesea marcată de încercări și provocări care ne modelează și ne transformă. Aceste momente dificile pot fi ocazii pentru o înnoire profundă și pentru o răspuns spiritual adecvat. Încercarea ca Oportunitate de Creștere Spirituală În pasajul din 2 Corinteni 4:16-17, apostolul Pavel ne îndeamnă să nu ne pierdem curajul în fața suferințelor noastre, deoarece ele lucrează „o greutate veșnică de slavă” în fiecare zi. Aceste cuvinte ne amintesc că, în mijlocul încercărilor noastre, Dumnezeu lucrează pentru a ne întări credința și a ne apropia de El. Așa cum aurul și argintul sunt purificate în foc și noi suntem modelați și întăriți în credință prin fiecare încercare pe care o traversăm. În viața noastră cotidiană, este important să nu vedem încercările ca pe niște obstacole, ci ca pe oportunități de creștere spirituală. Este o chemare să ne îndreptăm ochii către Dumnezeu și să căutăm să înțelegem ce vrea El să ne învețe pri...

Acuzatorilor mei .... multumesc!

Recent am fost acuzat (iar acesta pare un cuvant frumos) ca sunt un teoretician, un bagator-de-vina si un irealist, in sensul de „in afara realitatii cotidiene“. Eram comparat cu unul de la coltul blocului care mananca seminte si este nemultumit ca vecinul vine cu plasele pline acasa. Sincer sa fiu nici nu stiu cum ar trebui sa reactionez. Acuzatorul imi reprosa ca sunt genul de om care vrea tot timpul sa isi inceapa o afacere si nu are curajul sa o faca. Poate ca aici are perfecta dreptate. Dar nu inteleg de unde si pana unde acest lucru este un aspect de condamnat. Negativ da, sa zicem, acest lucru subliniaza incapacitatea mea de a risca in domeniul acesta. Ceea ce ma uimeste insa este faptul ca nereusind sau mai bine spus neincercand sa reusesc in domeniul acesta devin pentru acuzatorul meu un fel de paria al societatii. Ceea ce ma mira cel mai tare este ca aspectul economic, pecuniar al vietii devine determinant pentru calificarea unei persoane. E ca si cum o sa mor imbratisat...