21 ianuarie 2010

Bine am ajuns in anul 2010!


Ce ati face daca ati sti cum arata viitorul apropiat?

Ati candida la o functie publica pentru a va folosi cunostintele despre viitor sau v-ati dezvolta propria afacere sau poate ati face investitiile corecte?

Raspunsul la aceasta intrebare ne da o idee despre ce suntem noi si cat de mult ne gandim la altii inaintea noastra.  Poate ca asa o sa reusim sa intelegem de ce unii politicieni foarte dotati din punct de vedere al cunostintelor de trenduri, reactioneaza cum reactioneaza. Desi viitorul este acelasi pentru toti (ma refer la ceea ce este general cum ar fi vremea, caderea unei puteri politice sau inaltarea alteia, caderea unui asteroid), chiar daca cineva l-ar cunoaste tot ar exista o diferenta intre ceea ce este interes personal si interes general. De fapt anul 2009 ne-a dat nenumarate astfel de exemple, de oameni care cunosteau viitorul si au actionat in interes personal. Nu e nimc rau in ati vrea binele insa acest lucru devine urat cand iti vrei numai binele tau!

Am intrat in anul 2010. Mare lucru! La cum ne-am lamentat de-a lungul anului 2009, nu credeam posibil un asa eveniment. Aici as vrea sa dau o nota foarte negativa televiziunilor care ne-au transformat in niste fricosi si in niste incapabili de a ne bucura de viitor si de a forma idei inovatoare.Ne-au facut sa ne uitam prea mult la aici si acum! Nu mai credem asa de mult in viitor. De ce? Pentru ca ne concentram asupra ceea ce avem, asupra a ceea ce am avut si nu asupra a ceea ce suntem. Romania are valoare umana! Suna romantic? E si adevarat!

Cred ca m-am saturat de predictiile posomorate si atat de realiste de altfel ale specialistilor. Aleg sa cred intr-o realitate creata de cei ce cred ca pot aduce schimbare. Nu e o realitate ancorata in realitatea Realitatii sau a Antenei 3, dar este realitatea noastra. Nu a televiziunilor (numai la scrierea acestui cuvant ma apuca ameteala), nu a ziarelor, nu a specialistilor ci a oamenilor ce vor sa faca ceva pentru altcineva.

Cred ca anul 2010 va fi un an interesant. Interesant atat negativ cat si pozitiv. Vom asista la actiunile acelorasi oameni, limitati de aceleasi limitari. Vom vedea insa si oameni noi, tineri, care vor dori sa schimbe ceva in tara. Pe bune! Oameni fara diplome si pedigree-uri pe 10 pagini, oameni interesati de bine si crezand ca niste nebuni in ceea ce fac. In fond si la urma urmei cine a schimbat lumea: un eretic (Martin Luther), un tip care si-a inceput afacerea intr-un garaj (Bill Gates), un tip care a ales 12 oameni ciudati si a schimbat fata lumii (Isus).

Anul 2010 va fi un an al nebunilor. Adica al acelora care cred in ciuda… circumstantelor, ideilor oamenilor cu experienta, trendurilor economice si in ciuda bunului simt.

Anul 2010 va fi un pic si ca anul 2009, un an al tuturor, dar mai ales al unora.

Va doresc tuturor sa traiti altfel pentru ca o singura viata avem si de-o fi si monotona atunci e numai buna de a fi uitata.

Va doresc un an nou de-a dreptul nou!

Sa traiti bine anul asta!

Niciun comentariu: