08 ianuarie 2011

De ce uneori e mai bine sa fi nebun?

De ce uneori e mai bine sa fi nebun sau cel putin sa pari nebun?

Cred ca majoritatea oamenilor care au realizat ceva notabil au fost catalogati ca fiind nebuni la un moment dat. Cred insa ca multi dintre ei au ales intentionat acest rol pentru a putea fi lasati in pace si a putea crea sau crede in visul lor.

A fi nebun nu ne un lucru de laudat, cel putin aici pe pamantul normalilor, insa poate fi solutia pentru multi care au ceva de oferit si nu pot face acest lucru pentru ca sunt "stinsi" de pompierii bine intentionati ai societatii in care traim. Acesti pompieri sunt niste specialisti in stingerea a tot ceea ce pare anormal si tot ce este diferit si mai ales nou.

Avantajul in a fi nebun sta in faptul ca aproape toate iti sunt scuzate si aproape totul iti e permis. Din moment ce nimeni nu te deranjeaza in procesul de creatie (daca exista asa ceva!) poti sa te concentrezi in a fi original si in a nu mai incerca sa satisfaci pe nimeni.

Nebun fiind, oamenii au mila de tine si te ajuta in lucrurile pe care ei insisi le considera a fi absurde. Se bazeaza pe ideea ca unui nebun nu trebuie sa ii dai contraargumente.

Cred ca toti ne nastem nebuni in sensul creativ al cuvantului dar majoritatea devin normali cu ajutorul celorlalti fosti-nebuni. De fapt, pana si pompierii de vise isi au rolul lor. Nu toate visele sunt facute sa devina realitate, insa toate au dreptul la egalitate. Sunt unele vise insa mai egale ca celelalte. Stiti voi cum e!



Nu stiu ce sa va spun la acest inceput de an decat... fiti un pic nebuni si incercati sa faceti ceva pentru Pamant, altceva decat umbra!

Niciun comentariu: