Treceți la conținutul principal

16.01.08

Dragii mei,

cum am putea trai fara speranta? Cum am putea trai fara credinta ca in viitor ar exista ceva mai bun? Cum ne-am mai convinge inima sa bata si plamanii sa respire fara speranta? Cum am mai putea da curaj celor care au nevoie de curaj? Cum am putea sa traim cum traim daca nu am spera? Cum am putea sa luptam pentru ceea ce luptam daca acest lucru pentru care luptam nu ar schimba lumea in bine?

Acest razboi va schimba lumea. O va schimba in ceva mai bun sau ceva mai rau. Insa speranta niciodata nu spera ceva mai rau ci spera ceva mai bun. Cel putin din perspectiva celor care spera. Noi pe front trebuie sa dam dovada de o speranta solidara si nu una solitara. Daca fiecare ar spera la binele lui atunci ne-a lipsi zvacnirea de inceput care misca intreg angrenajul razboiului. Noi trebuie sa dezvoltam in noi o speranta solidara. O speranta in care crede oricine. Un tel comun. O pasiune arzatoare in piept.

Cum altcumva am putea noi sa ne tinem putenici luptand impreuna. Speranta noastra strabate liniile inamice mai repede ca si glontul trimis de noi inspre inamic. Speranta noastra ajunge acolo unde noi inca nu am ajuns si ne trage cu ite nevazute spre intr-acolo. Ea este motorul care ne tine treji atunci cand nu am plecat capul de zile intregi, atunci cand nu am imbucat nimic gatit de luni de zile, atunci cand altii cad langa noi.

Noi nu luptam sa distrugem, noi luptam sa transformam o lume. Cred ca aceasta este diferenta dintre noi si ceilalti. Am vazut atatia inamici cazuti dar pe fata nimanuia nu am vazut ce vad pe fata celor dintre ai nostrii care cad sub gloante. Pana si moartea unora dintre ai nostrii il sperie pe inamic. De fapt cred ca moartea unora dintre noi este cea mai mare sperietoare pentru el, pentru inamic. Inamicul vede impregnat in figura si in ochii fiecarui soldat de-al nostru capacitatea de a merge pana la capat. Pana la ultimul.

Speranta ma tine respirand. Chiar si atunci cand propria-mi suflare imi devine singura tovarasa in clipele sau orele in care nu se trage, si atunci cand suflarea mea devine monotona si sacadata, ca o rafala, speranta ii da o noua insemnatate, una glorioasa. Am uitat acest cuvant, glorie. Noi luptam sa ajungem in glorie. Numai cine lupta poate cunoaste gloria adevarata.

Speranta este molipsitoare. Ea se intinde incet si ca o manta peste toti cei care ma inconjoara. Pentru dusmani suntem luptatori temuti insa pentru noi, eu pentru cel de langa mine, cel de langa mine pentru cel de langa el, noi suntem focul care tine faclia luptei vie, noi suntem cei care ne daruim sperantei inspre mai bine.

Pana si aceste randuri le scriu cu speranta ca totul ca fi bine. Si va fi bine. Chiar acum sper sa fiti vii. Sa fiti plini de speranta si voi. Putem sa fim in cel mai adanc transeu, in cea mai adanca criza de autoritate fata de soldati sau in cea mai mare controversa a psihicului nostru, dar daca apara un fir, fie el minuscul, un fir de speranta, privirea noastra nu va mai fi in jos, in noroi, ci va fi in sus, acolo unde ne vom ridica si vom pasi spre victorie.

Speranta vine sperand, spunandu-ti ca se poate si aducandu-ti aminte de momentele cand ai mai fost ajutat de ea. Nu traim in trecut dar el ne aduce aminte ca se poate si ca avem dreptul si obligatia sa speram si sa castigam.

Multumind cerului ca cel putin Iason mi-a dat un semn de viata, ma rog si ca Ilias sa traiasca si sa mai apuce sa spere…

Respirand mai mult decat fum de gloante,

Adrastos

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Marile Tranziții (Introducere)

Dragii mei (frați și surori în Hristos), Sper că mesajul acesta vă găsește binecuvântați și în pace. În calitate de pastor al Bisericii Betel din Hațeg, îmi face o deosebită plăcere să vă anunț începutul unei serii de eseuri inspirate din Cuvântul lui Dumnezeu, intitulată "Marile Tranziții". Această serie este menită să ne ajute să înțelegem mai bine modul în care Dumnezeu lucrează prin schimbări și transformări în viața noastră, pentru a ne apropia de El și pentru a împlini voia Sa. Fiecare eseu va aborda o tranziție semnificativă din Biblie, oferind lecții valoroase și aplicații practice pentru viața noastră de zi cu zi. Vom explora teme precum transformarea minții, înnoirea spirituală și chemarea universală a Evangheliei, descoperind împreună cum putem să trăim o viață plăcută lui Dumnezeu. Vă încurajez să citiți cu atenție aceste eseuri, să reflectați asupra mesajului lor și să aplicați învățăturile în viața voastră. De asemenea, vă invit să împărtășiți gândurile și refle...

De la Încercare la Înnoire: O Călătorie Spirituală

4.  Dragii mei (frați și surori în Hristos), Viața creștină este adesea marcată de încercări și provocări care ne modelează și ne transformă. Aceste momente dificile pot fi ocazii pentru o înnoire profundă și pentru o răspuns spiritual adecvat. Încercarea ca Oportunitate de Creștere Spirituală În pasajul din 2 Corinteni 4:16-17, apostolul Pavel ne îndeamnă să nu ne pierdem curajul în fața suferințelor noastre, deoarece ele lucrează „o greutate veșnică de slavă” în fiecare zi. Aceste cuvinte ne amintesc că, în mijlocul încercărilor noastre, Dumnezeu lucrează pentru a ne întări credința și a ne apropia de El. Așa cum aurul și argintul sunt purificate în foc și noi suntem modelați și întăriți în credință prin fiecare încercare pe care o traversăm. În viața noastră cotidiană, este important să nu vedem încercările ca pe niște obstacole, ci ca pe oportunități de creștere spirituală. Este o chemare să ne îndreptăm ochii către Dumnezeu și să căutăm să înțelegem ce vrea El să ne învețe pri...

Acuzatorilor mei .... multumesc!

Recent am fost acuzat (iar acesta pare un cuvant frumos) ca sunt un teoretician, un bagator-de-vina si un irealist, in sensul de „in afara realitatii cotidiene“. Eram comparat cu unul de la coltul blocului care mananca seminte si este nemultumit ca vecinul vine cu plasele pline acasa. Sincer sa fiu nici nu stiu cum ar trebui sa reactionez. Acuzatorul imi reprosa ca sunt genul de om care vrea tot timpul sa isi inceapa o afacere si nu are curajul sa o faca. Poate ca aici are perfecta dreptate. Dar nu inteleg de unde si pana unde acest lucru este un aspect de condamnat. Negativ da, sa zicem, acest lucru subliniaza incapacitatea mea de a risca in domeniul acesta. Ceea ce ma uimeste insa este faptul ca nereusind sau mai bine spus neincercand sa reusesc in domeniul acesta devin pentru acuzatorul meu un fel de paria al societatii. Ceea ce ma mira cel mai tare este ca aspectul economic, pecuniar al vietii devine determinant pentru calificarea unei persoane. E ca si cum o sa mor imbratisat...