Treceți la conținutul principal

Cum vede un alienat realitatea si lumea business din Romania?

Trebuie sa recunosc lucrul care m-a determinat sa scriu acest post: Domnul Presedinte Basescu este necajit. Romanii vorbesc tara de rau.

Care romani? Romanii din Romania sau romanii din diaspora? Cred ca amandoua categoriile de romani sunt in stare de asa ceva . Ma includ si pe mine intr-una din categorii.

Sa facem un inventar!


Sunt gropi? Sunt! Categorisite in gropi care nu sparg rotile, gropi care sparg rotile si gropi care apar din senin si fac sa dispara masina din senin.

Sunt caini? Sunt! Tot mai multi apar la oameni in apartament. Si asta e un fel de occidentalizare dar cam ciudata. Cei mai multi insa se gasesc tot pe strazi. Sunt caini mici, caini nobili, caini care musca, caini care nu musca. Problema e ca nu se stie dinainte care cum e!

Sunt prostituate? Sunt! Nu numai in Romania. Insa un raport-radiografie al tarii, facut de o echipa condusa de Domnul Marian Preda, propune legalizarea ei. Asta e subiect de alt post. Sau poate de post si rugaciune pentru bisericile noastre.

Sunt tepe in afaceri? Sunt! Exista o adevarata "cultura" a tepei. Reminiscente de la Vlad Tepes. Problema e ca acest lucru e primul din lista enumerata (gropi, caini, prostituate) care poate crea probleme unuia care vrea sa inceapa o afacere (mai ales un strain necunoscator de "cultura" romaneasca). In Romania inca iti permiti sa dai tepe fara sa fi tras la raspundere. Acest lucru creaza o economie subterana incredibila. Acolo sunt banii Dvs., as spune daca as fi preaiubitul Presedinte.

Sa vorbim deschis, cine nu cunoaste toate aceste lucruri. Ce e nou? Acestea sa fie insa motivele pentru care sa vorbim de rau Romania? Si sa il mai si suparam pe Conducatorul Suprem.


Exista cumva o obligatie sa ne vorbim tara de bine? Cu regret fata de ce am spus, cred ca raspunsul este da. Dar nu sa nu il suparam pe Domnul Basescu ci pentru a ne spune mintii noastre, atunci cand ne LAUDAM tara, ca Romania mai are sanse. In ciuda instabilitatii politice si a unei politici tributare unei generatii afectate de comunism, in ciuda tuturor aspectelor negative ale acestei tari, merita sa credem in ea. Pentru binele nostru. In acelasi timp suntem si egoisti si nationalisti. Oricat de ciudat ar suna acestu lucru, o astfel de atitudine atrage investitori. Cand ne vindem, trebuie sa aratam ce avem mai bun.

Am sa vorbesc insa putin din perspectiva unuia alienat (a se intelege sensul de baza al acestui cuvant): neschimbarea supara. Cosmetizare nu e schimbare. Nu putem sa credem ca ne pacalim pe noi insine cu chestii frumos zugravite dar pe dinauntru urat mirositoare.

Poate sunt nebun. Imi trec ganduri sa ma intorc in Romania (subliniez ganduri). Din mai multe perspective e bine sa fi roman in Romania. Mult mai bine decat sa fi roman in strainatate.


Financiar- pe termen mediu si lung cred ca in Romania vom avea legi clare si mai putina birocratie, insa cine incepe acum nu incepe atunci... deci mai bine sa incepem acum vizionari si sa ne bucuram chiar din momentul cand vor incepe sa mearga lucrurile decat sa asteptam pana vor incepe lucrurile sa mearga si apoi sa ne incercam sansa.

Economic-sunt adeptul ideii ca o economie volatila, cum e economia Romaniei acum, are mult mai multe oportunitati de afaceri decat una stabila

Social-aici cred ca e destul sa aduc aminte de cum se simt romanii in Italia, in Spania sau mai bine zis ce simt italienii sau spaniolii cand se gandesc la romani

Intelectual-majoritatea romanilor din strainatate nu au nici un incentiv pt. a se dezvolta- se prostesc de-a binelea

Spiritual-in strainatate nu prea exista spiritualitate ci numai o forma de prezervare a spiritului si neamului romanesc de acum 20 de ani; cred ca nu e nevoie sa va spun ce socati sunt romanii care vin din strainatate si vad evolutia autohtonilor.

Fac lobby pt. a convinge romanii din strainatate de a incerca Romania. Ca pe o haina. O haina o poti da jos daca nu iti convine. Stiu ca e dureros sa vorbesti asa despre o tara dar toti traim intai cu paine si dupa ce suntem satui ne gandim si la altceva.

Exista si un revers al medaliei. Nu toti vor reusi!


Profetia unui alienat:
Va mai fi un exod invers de romani si anume aceia care dupa ce s-au intors din strainatate nu au succes in Romania si se reintorc in tara sclaviei lor.

Deci ce inseamna pt. un roman alienat sa te mandresti ca esti roman. Inseamna sa scoti din cand in cand mandria nationala din sacosa si sa o fluturi putin. Iata ce auziti acum fluturand... este mandria mea de roman alienat.

Sfatul meu... apucati-va de afaceri in Romania pana nu se imparte prajitura!

Numai bine si succes!

Comentarii

Anonim a spus…
bine zis florin...
D.D.F. a spus…
multumesc, incerc doar sa observ... ma implic uneori si emotional!

Postări populare de pe acest blog

Marile Tranziții (Introducere)

Dragii mei (frați și surori în Hristos), Sper că mesajul acesta vă găsește binecuvântați și în pace. În calitate de pastor al Bisericii Betel din Hațeg, îmi face o deosebită plăcere să vă anunț începutul unei serii de eseuri inspirate din Cuvântul lui Dumnezeu, intitulată "Marile Tranziții". Această serie este menită să ne ajute să înțelegem mai bine modul în care Dumnezeu lucrează prin schimbări și transformări în viața noastră, pentru a ne apropia de El și pentru a împlini voia Sa. Fiecare eseu va aborda o tranziție semnificativă din Biblie, oferind lecții valoroase și aplicații practice pentru viața noastră de zi cu zi. Vom explora teme precum transformarea minții, înnoirea spirituală și chemarea universală a Evangheliei, descoperind împreună cum putem să trăim o viață plăcută lui Dumnezeu. Vă încurajez să citiți cu atenție aceste eseuri, să reflectați asupra mesajului lor și să aplicați învățăturile în viața voastră. De asemenea, vă invit să împărtășiți gândurile și refle...

De la Încercare la Înnoire: O Călătorie Spirituală

4.  Dragii mei (frați și surori în Hristos), Viața creștină este adesea marcată de încercări și provocări care ne modelează și ne transformă. Aceste momente dificile pot fi ocazii pentru o înnoire profundă și pentru o răspuns spiritual adecvat. Încercarea ca Oportunitate de Creștere Spirituală În pasajul din 2 Corinteni 4:16-17, apostolul Pavel ne îndeamnă să nu ne pierdem curajul în fața suferințelor noastre, deoarece ele lucrează „o greutate veșnică de slavă” în fiecare zi. Aceste cuvinte ne amintesc că, în mijlocul încercărilor noastre, Dumnezeu lucrează pentru a ne întări credința și a ne apropia de El. Așa cum aurul și argintul sunt purificate în foc și noi suntem modelați și întăriți în credință prin fiecare încercare pe care o traversăm. În viața noastră cotidiană, este important să nu vedem încercările ca pe niște obstacole, ci ca pe oportunități de creștere spirituală. Este o chemare să ne îndreptăm ochii către Dumnezeu și să căutăm să înțelegem ce vrea El să ne învețe pri...

Nevoia de transformare

1.  Dragii mei (frați și surori în Hristos), În viața noastră de credință, Dumnezeu ne cheamă constant la tranziții și transformări. Aceste schimbări nu sunt întotdeauna ușoare, dar ele sunt esențiale pentru creșterea noastră spirituală și pentru împlinirea voii lui Dumnezeu în viața noastră. În Romani 12:2, Apostolul Pavel ne spune: „Să nu vă conformați veacului acestuia, ci să vă transformați, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi care este voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.”  Nevoia de Tranziție Prima lecție pe care o învățăm este despre nevoia de tranziție. Pavel ne îndeamnă să nu ne conformăm lumii acesteia. Înseamnă să nu adoptăm valorile și tiparele societății, ci să ne lăsăm transformați de Dumnezeu. Un exemplu puternic din Biblie este cel al lui Iosua și Caleb, care, la marginea Țării Promise, au refuzat să se conformeze fricii și necredinței poporului Israel. Ei au avut o minte și o inimă transformate, având încredere în promisiunile lu...