Treceți la conținutul principal

Romania cauta un om care sa fie ALTFEL

Astazi nu ma pot abtine sa nu scriu despre politica "noastra". Politica are un impact major asupra bussinessului, indiferent in care tara ne aflam.

Fara o politica care urmareste un scop si cu o "clasa-neclasa" politica care se ghideaza dupa sondaje, dupa ce spune adversarul politic, si acest lucru ca si principiu ghid, avem de suferit in afaceri. Nu se stie nici macar cui sa se mai dea "spaga". Cine e mai "bazat"? Nici macar la nivelul subculturii politice nu putem sa ne permitem sa fim asa cum suntem astazi.

Politica noastra este tributara Mioritei. Un partid condus de un coiban vrea moartea electorala altui cioban din alt partid.

Nu ne unesc idei, strategii de iesire din impas ci ne uneste dorinta de a-l bate la vor pe celalalt. Dorinta de a-l face de rusine pe adversarul politic. Dorinta de a da palme. Si din pacate nu se gaseste nimeni sa intoarca celalalt obraz.

Am citit in presa ca Nica (cel demis) era un pion intr-o pozitie importanta pentru PSD. Detinea fotoliul Internelor iar Internele detin controlul asupra serviciilor secrete, servicii care au acces la multe informatii compromitatoare despre anumite persoane publice. Deja stiti unde bat! Toata chestia asta ca vrem sa facem bine Romaniei nu este altceva decat ca vrem sa facem rau oponentului nostru politic. Poate ca a face bine Romaniei este echivalent cu a scapa de oponentul respectiv.

Jalnic, patetic, ietfin, pe baza principilor de ping pong, mediocru, josnic... si inca mii de astfel de cuvinte... asa se desfasoara inclestarea fortelor politice in Romania.

E normal sa ai o viziune diferita. Esti socialist. Esti democrat. Esti liberal.
E normal sa vrei sa ajungi la binele tarii asa cum crezi tu ca e bine.

Nu e normal ca tot ceea ce poti este sa arati cu degetul spre celalalt si sa spui: "Asa nu vrem sa fim, asa nu vom fi!" Aceata este strategie electorala?
Nu e normal sa uti ceea ce esti tu concentrandu-te la ceea ce nu e altul.
Nu e normal sa iti alcatuiesti o strategie electorala tinand cont de slabiciunile celuilalt, e normal sa te concentrezi asupra atuurilor tale.

Mi-e sila sa aud un presedinte de partid ca va scapa tara de alt presedinte. Si viceversa. Noi nu avem nevoie de astfel de solutii, avem nevoie de alternative la ceea ce se intampla. Avem nevoie de solutii la lucrurile nerezolvate din tara.

Ce e si mai interesant este ca poporul nu actioneaza. El, poporul, priveste la politic ca la un fel de circ nereusit si de mahala. Unde sunt vocile (ONG-uri, persoane publice neimplicate in politica, artisti etc.) care sa se declare nemultumite, unde sunt oamenii care le arate obrazul. Poate nu vor sa se manjeasca prin atingerea subiectului.

In trecut erau unii care aratand numai obrazul ii bagau in pamant pe cei care conduceau. Sa ne aducem aminte ce impact puternic are Mos Ion Roata asupra lui Cuza. Astazi nu mai avem nici astfel de oameni si nici conducatori care sa-si plece urechea. Astazi facem politica dupa cum credem ca i-ar place electoratului, nu dupa cum i-ar fi bine. Cred ca mandatul de 4 ani e un blestem (pentru noi, insa poate fi si o binecuvantare). Politicienii se lupta pentru longevitate politica si nu pentru bunastare si progres sustinut pentru romani sau tara. Acestea din urma sunt adiacente!

Lipsiti de etica si moralitate, politicienii se vand scump dar devin mai ieftini in acest fel. Nu mai avem o valoare unica dupa care sa ne orientam, avem insa variabilele sondaje de opinie. Mi-e rau.

Avem nevoie de o generatie noua in politica. Ce ma enerveaza insa, este ca am vazut tineri adulandul pe D-l Ion Iliescu. Am vazut tineri adulandul pe Basescu. Am vazut barbati salivand dupa EBA. Ce prostie!

Nu vreau sa par religios si sa spiritualizez chestiunea discutata dar voi apela totusi la un pasaj din Scripturi. In acel pasaj Dumnezeu cauta un om. Unul singur. In tot Israelul, Dumnezeu cauta un singur om care sa faca binele si sa traiasca dupa legile lui.

Se pare ca si astazi totul se reduce la aceasta strigare. Strigarea Romaniei- "Caut un om!".

Caut un om...
Caut un om...
Caut un om...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Marile Tranziții (Introducere)

Dragii mei (frați și surori în Hristos), Sper că mesajul acesta vă găsește binecuvântați și în pace. În calitate de pastor al Bisericii Betel din Hațeg, îmi face o deosebită plăcere să vă anunț începutul unei serii de eseuri inspirate din Cuvântul lui Dumnezeu, intitulată "Marile Tranziții". Această serie este menită să ne ajute să înțelegem mai bine modul în care Dumnezeu lucrează prin schimbări și transformări în viața noastră, pentru a ne apropia de El și pentru a împlini voia Sa. Fiecare eseu va aborda o tranziție semnificativă din Biblie, oferind lecții valoroase și aplicații practice pentru viața noastră de zi cu zi. Vom explora teme precum transformarea minții, înnoirea spirituală și chemarea universală a Evangheliei, descoperind împreună cum putem să trăim o viață plăcută lui Dumnezeu. Vă încurajez să citiți cu atenție aceste eseuri, să reflectați asupra mesajului lor și să aplicați învățăturile în viața voastră. De asemenea, vă invit să împărtășiți gândurile și refle...

De la Încercare la Înnoire: O Călătorie Spirituală

4.  Dragii mei (frați și surori în Hristos), Viața creștină este adesea marcată de încercări și provocări care ne modelează și ne transformă. Aceste momente dificile pot fi ocazii pentru o înnoire profundă și pentru o răspuns spiritual adecvat. Încercarea ca Oportunitate de Creștere Spirituală În pasajul din 2 Corinteni 4:16-17, apostolul Pavel ne îndeamnă să nu ne pierdem curajul în fața suferințelor noastre, deoarece ele lucrează „o greutate veșnică de slavă” în fiecare zi. Aceste cuvinte ne amintesc că, în mijlocul încercărilor noastre, Dumnezeu lucrează pentru a ne întări credința și a ne apropia de El. Așa cum aurul și argintul sunt purificate în foc și noi suntem modelați și întăriți în credință prin fiecare încercare pe care o traversăm. În viața noastră cotidiană, este important să nu vedem încercările ca pe niște obstacole, ci ca pe oportunități de creștere spirituală. Este o chemare să ne îndreptăm ochii către Dumnezeu și să căutăm să înțelegem ce vrea El să ne învețe pri...

Nevoia de transformare

1.  Dragii mei (frați și surori în Hristos), În viața noastră de credință, Dumnezeu ne cheamă constant la tranziții și transformări. Aceste schimbări nu sunt întotdeauna ușoare, dar ele sunt esențiale pentru creșterea noastră spirituală și pentru împlinirea voii lui Dumnezeu în viața noastră. În Romani 12:2, Apostolul Pavel ne spune: „Să nu vă conformați veacului acestuia, ci să vă transformați, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi care este voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.”  Nevoia de Tranziție Prima lecție pe care o învățăm este despre nevoia de tranziție. Pavel ne îndeamnă să nu ne conformăm lumii acesteia. Înseamnă să nu adoptăm valorile și tiparele societății, ci să ne lăsăm transformați de Dumnezeu. Un exemplu puternic din Biblie este cel al lui Iosua și Caleb, care, la marginea Țării Promise, au refuzat să se conformeze fricii și necredinței poporului Israel. Ei au avut o minte și o inimă transformate, având încredere în promisiunile lu...