Treceți la conținutul principal

Alegeri Colegiul Hateg


     Cum poti lupta atunci cand cunosti deja deznodamantul luptei  si cel care castiga nu esti tu. Nu iti vine sa renunti? Daca nu, atunci ce te tine in lupta? Poate fi o credinta neclintita in ceva promisiune. Daca promisiunea a venit de la cine nu trebuia atunci ai incurcat-o!

     Alegerile pe Colegiul 3 Hateg, imi spun cei “initiati”, aveau un deznodamant clar, chiar inainte de a se intampla. Unii au crezut, se pare, ca pot rasturna carul mare, dar nu intotdeauna buturuga mica rastoarna carul mare. Mai ales atunci cand vorbim de politica.

     In Hateg si imprejurimi votul a fost unul foarte ciudat. Din cauza trecerilor de la un partid la altul sau iesirilor dintr-un partid, unii si-au facut atat o favoare cat si o mare defavoare. Oamenii, simplii votanti, au strambat din nas atunci cand au aflat ca favoritul lor face parte din partidul de guvernamant. Dar nici candidatul acestui partid nu putea candida fara sprijinul semi-fatis al acestei organizatii.  Alegatorii mai sofisticati (sau cel putin cei carora li s-a dat impresia ca sunt asa) au ales un partid si nu o persoana. Oare de ce mai aveam nevoie de vot uninominal?

     Despre candidatul independent nu vreau sa comentez nimic. Spun numai atat: unii l-au votat ca sa plece din zona, altii i-au votat pe ceilalti pentru ca acesta sa plece din zona. Win-win, numai ca nu prea a iesit nimic.

     Alegerile au trecut… nu mai sunt de interes, o sa le simtim efectul (sic!) si ne vom bucura ca suntem reprezentati bine.

     Cine stie, poate ca la un nivel inca neinteles de noi, cei simpli si prosti, lucrurile stau altfel. Cei care au pierdut au castigat iar cei care au castigat au pierdut de fapt.  Ideea mea de bazeaza pe faptul ca Doamna Campeanu, castigatoarea alegerilor, nu este decat o miscare abila si strategica a unuia care vrea sa isi cimenteze pozitia inconjurandu-se de oameni care nu reprezinta o amenintare. Cei care par ca au pierdut (politic vorbind, pentru ca din toate celelalte puncte de vedere toti au pierdut ), au castigat pentru o perioada gratia celor de la putere.  Cine are urechi de auzit si ochi de vazut, sa inteleaga!

     Mai mult nu am chef sa scriu… simt ca imi pierd claritatea mintii vorbind atat despre politica!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Marile Tranziții (Introducere)

Dragii mei (frați și surori în Hristos), Sper că mesajul acesta vă găsește binecuvântați și în pace. În calitate de pastor al Bisericii Betel din Hațeg, îmi face o deosebită plăcere să vă anunț începutul unei serii de eseuri inspirate din Cuvântul lui Dumnezeu, intitulată "Marile Tranziții". Această serie este menită să ne ajute să înțelegem mai bine modul în care Dumnezeu lucrează prin schimbări și transformări în viața noastră, pentru a ne apropia de El și pentru a împlini voia Sa. Fiecare eseu va aborda o tranziție semnificativă din Biblie, oferind lecții valoroase și aplicații practice pentru viața noastră de zi cu zi. Vom explora teme precum transformarea minții, înnoirea spirituală și chemarea universală a Evangheliei, descoperind împreună cum putem să trăim o viață plăcută lui Dumnezeu. Vă încurajez să citiți cu atenție aceste eseuri, să reflectați asupra mesajului lor și să aplicați învățăturile în viața voastră. De asemenea, vă invit să împărtășiți gândurile și refle...

De la Încercare la Înnoire: O Călătorie Spirituală

4.  Dragii mei (frați și surori în Hristos), Viața creștină este adesea marcată de încercări și provocări care ne modelează și ne transformă. Aceste momente dificile pot fi ocazii pentru o înnoire profundă și pentru o răspuns spiritual adecvat. Încercarea ca Oportunitate de Creștere Spirituală În pasajul din 2 Corinteni 4:16-17, apostolul Pavel ne îndeamnă să nu ne pierdem curajul în fața suferințelor noastre, deoarece ele lucrează „o greutate veșnică de slavă” în fiecare zi. Aceste cuvinte ne amintesc că, în mijlocul încercărilor noastre, Dumnezeu lucrează pentru a ne întări credința și a ne apropia de El. Așa cum aurul și argintul sunt purificate în foc și noi suntem modelați și întăriți în credință prin fiecare încercare pe care o traversăm. În viața noastră cotidiană, este important să nu vedem încercările ca pe niște obstacole, ci ca pe oportunități de creștere spirituală. Este o chemare să ne îndreptăm ochii către Dumnezeu și să căutăm să înțelegem ce vrea El să ne învețe pri...

Nevoia de transformare

1.  Dragii mei (frați și surori în Hristos), În viața noastră de credință, Dumnezeu ne cheamă constant la tranziții și transformări. Aceste schimbări nu sunt întotdeauna ușoare, dar ele sunt esențiale pentru creșterea noastră spirituală și pentru împlinirea voii lui Dumnezeu în viața noastră. În Romani 12:2, Apostolul Pavel ne spune: „Să nu vă conformați veacului acestuia, ci să vă transformați, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi care este voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.”  Nevoia de Tranziție Prima lecție pe care o învățăm este despre nevoia de tranziție. Pavel ne îndeamnă să nu ne conformăm lumii acesteia. Înseamnă să nu adoptăm valorile și tiparele societății, ci să ne lăsăm transformați de Dumnezeu. Un exemplu puternic din Biblie este cel al lui Iosua și Caleb, care, la marginea Țării Promise, au refuzat să se conformeze fricii și necredinței poporului Israel. Ei au avut o minte și o inimă transformate, având încredere în promisiunile lu...