14 decembrie 2010

Alegeri Colegiul Hateg


     Cum poti lupta atunci cand cunosti deja deznodamantul luptei  si cel care castiga nu esti tu. Nu iti vine sa renunti? Daca nu, atunci ce te tine in lupta? Poate fi o credinta neclintita in ceva promisiune. Daca promisiunea a venit de la cine nu trebuia atunci ai incurcat-o!

     Alegerile pe Colegiul 3 Hateg, imi spun cei “initiati”, aveau un deznodamant clar, chiar inainte de a se intampla. Unii au crezut, se pare, ca pot rasturna carul mare, dar nu intotdeauna buturuga mica rastoarna carul mare. Mai ales atunci cand vorbim de politica.

     In Hateg si imprejurimi votul a fost unul foarte ciudat. Din cauza trecerilor de la un partid la altul sau iesirilor dintr-un partid, unii si-au facut atat o favoare cat si o mare defavoare. Oamenii, simplii votanti, au strambat din nas atunci cand au aflat ca favoritul lor face parte din partidul de guvernamant. Dar nici candidatul acestui partid nu putea candida fara sprijinul semi-fatis al acestei organizatii.  Alegatorii mai sofisticati (sau cel putin cei carora li s-a dat impresia ca sunt asa) au ales un partid si nu o persoana. Oare de ce mai aveam nevoie de vot uninominal?

     Despre candidatul independent nu vreau sa comentez nimic. Spun numai atat: unii l-au votat ca sa plece din zona, altii i-au votat pe ceilalti pentru ca acesta sa plece din zona. Win-win, numai ca nu prea a iesit nimic.

     Alegerile au trecut… nu mai sunt de interes, o sa le simtim efectul (sic!) si ne vom bucura ca suntem reprezentati bine.

     Cine stie, poate ca la un nivel inca neinteles de noi, cei simpli si prosti, lucrurile stau altfel. Cei care au pierdut au castigat iar cei care au castigat au pierdut de fapt.  Ideea mea de bazeaza pe faptul ca Doamna Campeanu, castigatoarea alegerilor, nu este decat o miscare abila si strategica a unuia care vrea sa isi cimenteze pozitia inconjurandu-se de oameni care nu reprezinta o amenintare. Cei care par ca au pierdut (politic vorbind, pentru ca din toate celelalte puncte de vedere toti au pierdut ), au castigat pentru o perioada gratia celor de la putere.  Cine are urechi de auzit si ochi de vazut, sa inteleaga!

     Mai mult nu am chef sa scriu… simt ca imi pierd claritatea mintii vorbind atat despre politica!

Niciun comentariu: