Treceți la conținutul principal

Ce imi lipseste Craciunul acesta?

     Anul acesta, nou fata de toti ceilalti ani, mi-a lipsit ceva de Craciun. Nici in ceilalti ani nu am avut acel ceva dar abia anul acesta am realizat ca ceva lipseste.
     Am vazut anul acesta mult mai multe grupuri care au colindat decat anii trecuti. Multe au venit si la noi acasa si ne-au colindat. Aceleasi cantece, aceeiasi atitudine, oameni diferiti.
     Anul acesta mi-a lipsit ceva. Nu mi-au lipsit prietenii sau mancarea sau orice altceva. Nu a lipsit voia buna si nici...
pacea din suflet. Nu a lipsit nimic din ceea ce orice om si-ar dori in jurul sau. Am simtit dragostea familiei, aprecierea prietenilor si bucuria cantecelor si umblatului cu colindul.
    Veti spune ca sunt un nemultumit si ca nu pot sa ma bucur de viata. Poate ca aveti dreptate. Poate ca nu. Parca niciodata nu am simtit un asa gol, ca o lipsa a ceva esential pentru sarbatoarea Craciunului.
    Am primit atatea urari si toate par inspirate. Toate ma incurajeaza sa regasesc spiritul Craciunului si sa ma simt bine. Ce e spiritul Craciunului? 
    De Craciun sarbatorim ziua de nastere a cuiva. Ei bine, tata fiind, daca i-am sarbatori ziua de nastere a fiicei mele iar invitatii nici macar nu ar baga-o in seama, as fi foarte deranjat.
    Cum putem sarbatorii ziua de nastere a cuiva mort? Da, mort, pentru ca multi il considera pe sarbatorit mort or noi sarbatorim ca obicei ziua de nastere a cuiva in viata.
    Astazi mi-am adus aminte de lucruri ce s-a petrecut cu mii de ani in urma. Ce efect mai pot avea acele lucruri asupra mea, asupra noastra?
    Ma simt ciudat pentru ca sarbatorim o sarbatoare ciudata. Ne lipseste ceva. Parca ne lipseste sarbatoritul.

Comentarii

Anonim a spus…
Sarbatoritul nu lipseste :) El e familia ta, pritenii tai, colindatorii cu colindele lor...
D.D.F. a spus…
Daca suntem de acord cu un Dumnezeu panteist (care e in orice) atunci ai dreptate. Inseamna ca Sarbatoritul poate fi orice ceea ce ma face fericit. Daca pe mine ma face fericit o pictura foarte frumoasa, ma ajuta cu ceva lucrul acesta?

Postări populare de pe acest blog

Marile Tranziții (Introducere)

Dragii mei (frați și surori în Hristos), Sper că mesajul acesta vă găsește binecuvântați și în pace. În calitate de pastor al Bisericii Betel din Hațeg, îmi face o deosebită plăcere să vă anunț începutul unei serii de eseuri inspirate din Cuvântul lui Dumnezeu, intitulată "Marile Tranziții". Această serie este menită să ne ajute să înțelegem mai bine modul în care Dumnezeu lucrează prin schimbări și transformări în viața noastră, pentru a ne apropia de El și pentru a împlini voia Sa. Fiecare eseu va aborda o tranziție semnificativă din Biblie, oferind lecții valoroase și aplicații practice pentru viața noastră de zi cu zi. Vom explora teme precum transformarea minții, înnoirea spirituală și chemarea universală a Evangheliei, descoperind împreună cum putem să trăim o viață plăcută lui Dumnezeu. Vă încurajez să citiți cu atenție aceste eseuri, să reflectați asupra mesajului lor și să aplicați învățăturile în viața voastră. De asemenea, vă invit să împărtășiți gândurile și refle...

De la Încercare la Înnoire: O Călătorie Spirituală

4.  Dragii mei (frați și surori în Hristos), Viața creștină este adesea marcată de încercări și provocări care ne modelează și ne transformă. Aceste momente dificile pot fi ocazii pentru o înnoire profundă și pentru o răspuns spiritual adecvat. Încercarea ca Oportunitate de Creștere Spirituală În pasajul din 2 Corinteni 4:16-17, apostolul Pavel ne îndeamnă să nu ne pierdem curajul în fața suferințelor noastre, deoarece ele lucrează „o greutate veșnică de slavă” în fiecare zi. Aceste cuvinte ne amintesc că, în mijlocul încercărilor noastre, Dumnezeu lucrează pentru a ne întări credința și a ne apropia de El. Așa cum aurul și argintul sunt purificate în foc și noi suntem modelați și întăriți în credință prin fiecare încercare pe care o traversăm. În viața noastră cotidiană, este important să nu vedem încercările ca pe niște obstacole, ci ca pe oportunități de creștere spirituală. Este o chemare să ne îndreptăm ochii către Dumnezeu și să căutăm să înțelegem ce vrea El să ne învețe pri...

Nevoia de transformare

1.  Dragii mei (frați și surori în Hristos), În viața noastră de credință, Dumnezeu ne cheamă constant la tranziții și transformări. Aceste schimbări nu sunt întotdeauna ușoare, dar ele sunt esențiale pentru creșterea noastră spirituală și pentru împlinirea voii lui Dumnezeu în viața noastră. În Romani 12:2, Apostolul Pavel ne spune: „Să nu vă conformați veacului acestuia, ci să vă transformați, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi care este voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.”  Nevoia de Tranziție Prima lecție pe care o învățăm este despre nevoia de tranziție. Pavel ne îndeamnă să nu ne conformăm lumii acesteia. Înseamnă să nu adoptăm valorile și tiparele societății, ci să ne lăsăm transformați de Dumnezeu. Un exemplu puternic din Biblie este cel al lui Iosua și Caleb, care, la marginea Țării Promise, au refuzat să se conformeze fricii și necredinței poporului Israel. Ei au avut o minte și o inimă transformate, având încredere în promisiunile lu...