Treceți la conținutul principal

Cea mai mare nevoie a Romaniei

     Cea mai mare nevoie a Romaniei nu cred ca sunt banii sau job-urile. Nu cred ca e vorba de intelegere politica. Nu cred ca poate fi vorba de eliminarea lui Basescu sau de intelegerea dintre partide sau de gasirea unor solutii pentru pensii sau asigurari sociale. Toate aceste lucruri nu sunt decat o consecinta a ceea ce lipseste, cred eu, cu adevarat.
     
    Nu ne lipseste Vadim Tudor presedinte si nici Mircea Badea consilier presidential. Scuze Mircea Badea pentru  asocierea cu Vadim Tudor. Nu cred ca avem nevoie numai de investitii straine gen Microsoft si Google (pentru care suntem asa de mandrii, cel putin politicienii). NU cred ca avem nevoie de ceea ce credem acum ca ar fi solutii ci cred ca cea mai mare nevoie este alta.

     
    Cea mai stringenta nevoie a Romaniei azi este o cultura a leadership-ului. Imi dau seama ca facand aceasta afirmatie pot sa fiu inteles ca nici nu exista macar o astfel de cultura. Poate ca exista lideri, lideri foarte buni si responsabili, dar nu cred ca exista o directie data de o anumita cultura a conducerii.
     
    Din pacate in Romania liderii se formeaza singuri. Acest aspect nu este unul minor pentru ca in acest timp de formare se pierd o multime de oportunitati in care un potential lider ar fi putut conduce.
     
    Invatand singur ce inseamna sa conduci, potentialii lideri fac multe greseli. Facand greseli ei se indeparteaza tot mai mult de oameni, de oamenii pe care trebuie sa ii conduca si sa ii directioneze. Multi si renunta la a mai se considera lideri si astfel renunta si la anumite standarde necesare celui care este un lider.
    
    Romania are nevoie de o scoala de lideri. Are nevoie de oameni care sa se implice in viata generatiei viitoare, cautand persoane cu potential de lider. Este o responsabilitate sociala si nu numai. Facem un bine copiilor nostri lasand Romania pe mana unor oameni capabili si responsabili, cu accentul pe responsabili.
    
    Cred ca avem multi oameni capabili. Sunt multi indivizi super-pregatiti la cele mai inalte scoli din lume. Totusi nu se ridica aproape nimeni sa se puna in fata tavalugului de a face lucrurile “asa cum vin” si sa creeze o anticultura la ceea ce multi numesc astazi cultura in business, in politica, in social si in spiritual.
     
    Cred ca ceea ce da valoare unui lider si il distinge a fi un lider adevarat este faptul ca este dispus sa isi assume responsabilitatea. Ceea ce noi numim astazi lideri sunt de fapt numai niste oameni de afaceri buni sau oameni politici care dau vina pe altcineva. Este dezgustator sa observi numai ceea ce se intampla acum in spatiul politic romanesc.  E ca un fel de joaca, cine da vina mai repede pe celalalt.
    
    Un lider adevarat este deschis cu privire la planurile de viitor. Bineinteles ca acest lucru inseamna ca exista planuri de viitor, iar cand spun planuri de viitor nu spun planuri care sa ne asigure noua continuitatea ci planuri care sa asigure o continuitate sustinuta intregii comunitati.

    Avem nevoie de lideri. De oameni care influenteaza pozitiv totul in Romania.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Marile Tranziții (Introducere)

Dragii mei (frați și surori în Hristos), Sper că mesajul acesta vă găsește binecuvântați și în pace. În calitate de pastor al Bisericii Betel din Hațeg, îmi face o deosebită plăcere să vă anunț începutul unei serii de eseuri inspirate din Cuvântul lui Dumnezeu, intitulată "Marile Tranziții". Această serie este menită să ne ajute să înțelegem mai bine modul în care Dumnezeu lucrează prin schimbări și transformări în viața noastră, pentru a ne apropia de El și pentru a împlini voia Sa. Fiecare eseu va aborda o tranziție semnificativă din Biblie, oferind lecții valoroase și aplicații practice pentru viața noastră de zi cu zi. Vom explora teme precum transformarea minții, înnoirea spirituală și chemarea universală a Evangheliei, descoperind împreună cum putem să trăim o viață plăcută lui Dumnezeu. Vă încurajez să citiți cu atenție aceste eseuri, să reflectați asupra mesajului lor și să aplicați învățăturile în viața voastră. De asemenea, vă invit să împărtășiți gândurile și refle...

De la Încercare la Înnoire: O Călătorie Spirituală

4.  Dragii mei (frați și surori în Hristos), Viața creștină este adesea marcată de încercări și provocări care ne modelează și ne transformă. Aceste momente dificile pot fi ocazii pentru o înnoire profundă și pentru o răspuns spiritual adecvat. Încercarea ca Oportunitate de Creștere Spirituală În pasajul din 2 Corinteni 4:16-17, apostolul Pavel ne îndeamnă să nu ne pierdem curajul în fața suferințelor noastre, deoarece ele lucrează „o greutate veșnică de slavă” în fiecare zi. Aceste cuvinte ne amintesc că, în mijlocul încercărilor noastre, Dumnezeu lucrează pentru a ne întări credința și a ne apropia de El. Așa cum aurul și argintul sunt purificate în foc și noi suntem modelați și întăriți în credință prin fiecare încercare pe care o traversăm. În viața noastră cotidiană, este important să nu vedem încercările ca pe niște obstacole, ci ca pe oportunități de creștere spirituală. Este o chemare să ne îndreptăm ochii către Dumnezeu și să căutăm să înțelegem ce vrea El să ne învețe pri...

Nevoia de transformare

1.  Dragii mei (frați și surori în Hristos), În viața noastră de credință, Dumnezeu ne cheamă constant la tranziții și transformări. Aceste schimbări nu sunt întotdeauna ușoare, dar ele sunt esențiale pentru creșterea noastră spirituală și pentru împlinirea voii lui Dumnezeu în viața noastră. În Romani 12:2, Apostolul Pavel ne spune: „Să nu vă conformați veacului acestuia, ci să vă transformați, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi care este voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.”  Nevoia de Tranziție Prima lecție pe care o învățăm este despre nevoia de tranziție. Pavel ne îndeamnă să nu ne conformăm lumii acesteia. Înseamnă să nu adoptăm valorile și tiparele societății, ci să ne lăsăm transformați de Dumnezeu. Un exemplu puternic din Biblie este cel al lui Iosua și Caleb, care, la marginea Țării Promise, au refuzat să se conformeze fricii și necredinței poporului Israel. Ei au avut o minte și o inimă transformate, având încredere în promisiunile lu...